Titel

Te huur: appartement De Latten 0301

Te huur: appartement De Latten 0301

Wat

Prachtig ruim appartement van 120 m² gelegen aan de Vaartkom te Leuven. Het appartement omvat een ruime leefruimte met open ingerichte keuken, aangenaam zonnig terras, 2 slaapkamers, badkamer met ligbad, toilet en wasruimte alsook een bergruimte in de kelder.

Huurprijs: 915 euro + 75 euro gemeenschappelijke lasten. Onmiddelijk beschikbaar.

Starterswoningen zijn betaalbare, kwalitatieve huurwoningen die de stad en het AGSL (autonoom gemeentebedrijf stadsontwikkeling Leuven) aanbieden aan jonge alleenstaanden en koppels. Als je nadien een woning in Leuven koopt, recupereer je een deel van je huurgeld.

Appartement De Latten 301
Appartement De Latten 301
Appartement De Latten 301
Appartement De Latten 301
Appartement De Latten 301
Appartement De Latten 301
Appartement De Latten 301
Appartement De Latten 301
Appartement De Latten 301

Waarom?

Met het concept van de starterswoningen wil de stad in eerste instantie Leuvense jongeren laten proeven van Leuven als woonstad en hen een duwtje in de rug geven wanneer ze nadien een woning in Leuven kopen. 
Omdat een woning kopen in Leuven duur is, wil de stad met deze starterswoningen de aankoop van een woning in Leuven stimuleren.

Troeven van deze starterswoningen

 • Deze starterswoningen liggen op een uitdagende en bloeiende plek in Leuven, die sinds de nieuwe ringbussen vlot bereikbaar is met het openbaar vervoer.
 • Het gaat bovendien om recente appartementen met alle moderne comfort en met een eigen terras. De appartementen liggen zo dat je ofwel zicht hebt op het groen van de Keizersberg, op het water en de binnenstad, of op beide. De appartementen zijn bovendien goed geïsoleerd waardoor de energierekening beperkt kan blijven.
 • Je geniet een flexibel huurcontract: zo moet je geen schadevergoeding betalen bij een opzeg gedurende de eerste drie jaar of later.
 • Ten slotte recupereer je een deel van je huur als je nadien een woning in Leuven koopt.

Aanvaardingsvoorwaarden

Er gelden een aantal uitsluitingsvoorwaarden waaraan je moet doen om je kandidaat te kunnen stellen:
 1. Op het moment van de inschrijving, moet je meerderjarig zijn.
 2. Je moet ingeschreven zijn in het bevolkings- en of vreemdelingenregister en legaal in België wonen, met inbegrip van alle gezinsleden of andere inwonende personen
 3. Je mag nog geen volledige volle eigendom of vruchtgebruik hebben (geldt voor de eventueel beide huurders).
 4. Je verbindt je ertoe om je binnen de twee maanden na de toewijzing in de woning te domiciliëren.
 5. Het laatst gekende gezamenlijk belastbaar jaarinkomen is maximaal 
  • voor alleenstaanden zonder personen ten laste: € 41 812,50
  • voor alleenstaanden met minstens 1 persoon ten laste: € 62 712,50
  • wettelijk of feitelijk samenwonenden en gehuwden: € 62 712,50
Deze bedragen zijn gebaseerd op de bedragen van de aankoop van een stadswoningen. Het gaat om barema's die van toepassing zijn binnen de sociale huisvesting, verhoogd met 25 %. 
Dit inkomen wordt bepaald op basis van je recentste aanslagbiljet op het moment van de toewijzing.

Een deel van je huur recupereren

Voor elke maand dat je huurt, wordt er een zogenaamde 'verwervingssubsidie' voor je opzij gelegd. Deze subsidie is effectief bedoeld om na je huurperiode een woning te 'verwerven'. Gedurende de eerste drie jaar spaar je zo maandelijks 125 euro, ongeacht het type appartement. 

Enkel tijdens de eerste drie jaar spaar je maandelijks het maximale bedrag van 125 euro. Op die manier wil de stad na drie jaar een rotatie naar nieuwe huurders aanmoedigen. Na het derde jaar gaat het maandelijkse bedrag jaarlijks naar beneden. Je spaart dan dus minder per maand. Tijdens het vierde jaar krijg je maandelijks nog 100 euro, het vijfde jaar is dat maandelijks 75 euro en het zesde jaar is dat maandelijks 50 euro. Vanaf het zevende huurjaar groeit dit spaarpotje niet meer. 

Het maximale bedrag dat je kan sparen, bedraagt na zes jaar dus 7200 euro. Dit bedrag wordt mee geïndexeerd met de jaarlijkse indexatie van de huurprijs. 
Je hebt recht op deze subsidie als je binnen de drie jaar na de huurperiode een woning of bouwgrond op Leuvens grondgebied aankoopt

Kandidaat stellen?

Voor de verhuur van deze starterswoningen kan u onze medewerker, Peter Schouteden, contacteren via de contactgegevens hieronder.

Hij organiseert plaatsbezoeken zodat je je een goed beeld kan vormen van het beschikbare appartement.

Peter Schouteden

Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven