Titel

Stadswoningen The View: nog 3 beschikbaar!

The View is het nieuwste woonproject van ontwikkelaar Ertzberg in de bruisende Vaartkom. Het gebouw komt op een plek omringd door de Vaart en de Dijle en wordt gebouwd op de plaats van de voormalige brandweerkazerne. In The View zorgen de stad Leuven, het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) en ontwikkelaar Ertzberg voor een nieuw aanbod van 16 stadswoningen.

Stadswoningen The View: nog 3 beschikbaar!

Stadswoningen: voor wie?

In The View worden 16 appartementen als een stadswoning verkocht. Dit is een appartement dat je onder bepaalde voorwaarden onder de marktprijs kan kopen. Op basis van je punten, kan je je woning kiezen.


Met de stadswoningen richten we ons vooral tot jonge mensen die een band met Leuven hebben en er graag nog lange tijd willen blijven wonen. Daarnaast richt de stad zich ook tot mensen met een gemiddeld inkomen: je verdient te veel om een sociale woning te kunnen kopen, maar de prijs van een nieuwbouwwoning op de private markt is dan weer te hoog. 

The View: wonen aan het water

wonen aan water

The View komt op de plek van de voormalige brandweerkazerne in de stadswijk Tweewaters aan de Vaartkom. Het gebouw omvat twee woontorens met daartussen een groene private binnentuin.

Nog 3 beschikbare stadswoningen

Momenteel zijn er reeds 13 stadswoningen verkocht in The View. Er zijn nog 3 appartementen te koop met één ruime slaapkamer met dressing en een eigen terras.

Je kan het grondplan hieronder terugvinden. Voor de meer gedetailleerde plannen kan je terecht bij Ertzberg (zie contact).

Prijzen

woningnr. verd. opp. in m²  # slpk        stadswoning incl. kosten in €
01.C.3 1 90 1 309.916
02.C.3 2 90 1 309.916
03.C.3 3 90 1 309.916

De vermelde prijzen omvatten de prijs voor een afgewerkt appartement volgens het lastenboek (te krijgen bij de makelaar). Alles is inbegrepen: de registratierechten, de btw op het gebouw, notariskosten en de forfaitaire aansluitingskosten voor openbare nutsvoorzieningen. De vermelde prijs is dus een totaalprijs. Er komen geen andere kosten bij. Trek je die kosten af van de onderstaande totaalprijzen, kan je de prijzen vergelijken met de gangbare marktprijzen.

Zin om hier te wonen? Stel je kandidaat!

Vul het formulier 'kandidatuurstelling' in en dien het voor 1 oktober 2020.

Het AGSL maakt een volgorde op van de kandidaten en bezorgt die lijst aan de makelaar.  Je ontvangt van het AGSL ook een e-mail (of brief) met je plaats op de lijst. De makelaar contacteert de kandidaten telefonisch in volgorde van die lijst en nodigt hen uit voor een extra toelichting. Tijdens dat telefoongesprek maak je je keuze kenbaar. Je maakt op voorhand dus best voor jezelf al een ranking op van je voorkeurswoningen op basis van de plannen en de prijs. Daarna heeft elke kandidaat-koper nog twee weken bedenktijd voor de woning van zijn of haar keuze. Wanneer je in die periode geen verkoopsovereenkomst ondertekent, vervalt je kandidatuur. De woning die je gekozen hebt, komt dan weer op de lijst van beschikbare woningen. Op voorhand informeer je je dus best al over een mogelijke lening zodat je een duidelijk zicht hebt op de financiële haalbaarheid van een stadswoning.

Vragen?

Bekijk de meestgestelde vragen en antwoorden.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? 

  • Contacteer dossierbeheerder Jacqueline Vermunicht van AGSL (vanaf 10 september bereikbaar) voor vragen rond stadswoningen en de kandidatuurstelling op 016 27 26 75 of via e-mail op jacqueline.vermunicht@leuven.be 
  • Contacteer Alexandra Gevers van Ertzberg voor vragen rond het ontwerp, de plannen en het lastenboek op 016 74 50 81 of via e-mail op stadswoning@tweewaters-theview.be.