Titel

Leuven MindGate

Leuven MindGate wil onze stad als dé kennisregio voor gezondheid, technologie en creativiteit op de wereldkaart zetten en een kruisbestuiving tussen de drie sectoren bevorderen.

Leuven MindGate

Oprichting en leden

Leuven MindGate werd in juni 2016 opgericht door 29 toonaangevende kennisinstellingen, bedrijven en overheidsinstellingen uit de Leuvense regio.

Johan Merlevede is directeur van Leuven MindGate en Marc Bauwens (directeur AGSL) zetelt in de Raad van Bestuur van Leuven MindGate vzw. 

Doelstellingen

De meest innovatieve universiteit van Europa, een chip-technologiecentrum dat aan de wereldtop staat, één van de beste ziekenhuizen van Europa en de grootste brouwer ter wereld. Leuven is een Europese topregio voor ondernemers, onderzoekers, creatievelingen en kenniswerkers. Dat is internationaal te weinig gekend.

  • Leuven MindGate wil de Leuvense regio internationaal op de kaart zetten en zo meer bedrijven, investeerders en talent naar hier halen.
  • Leuven MindGate wil tevens een motor zijn om het bestaande ecosysteem en de unieke kruisbestuiving tussen de lokale bedrijven te stimuleren. 

Leuven MindGate is één van de trekkers van het stadsproject Vaartopia en zet mee haar schouders onder de ontwikkeling van International House.