Titel

Het project

The View is het nieuwste woonproject van ontwikkelaar Ertzberg in de bruisende Vaartkom. Het gebouw komt op een plek omringd door de Vaart en de Dijle en wordt gebouwd op de plaats van de voormalige brandweerkazerne. In The View zorgen de stad Leuven, het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) en ontwikkelaar Ertzberg voor een nieuw aanbod van 16 stadswoningen. In The View zijn dat appartementen die onder bepaalde voorwaarden onder de marktprijs verkocht worden. Daarmee wil de stad jonge mensen aanmoedigen in Leuven te blijven wonen.

Het project

Stadswoningen. Wat? Voor wie?

16 appartementen in The View worden als een stadswoning verkocht. Een stadswoning is een appartement dat je onder bepaalde voorwaarden onder de marktprijs kan kopen. 
Met de stadswoningen richten we ons vooral tot jonge mensen die een band met Leuven hebben en er graag nog lange tijd willen blijven wonen. Daarnaast richt de stad zich ook tot mensen met een gemiddeld inkomen: je verdient te veel om een sociale woning te kunnen kopen, maar de prijs van een nieuwbouwwoning op de private markt is dan weer te hoog. De stad verkocht al stadswoningen in de Balk van Beel en de Twist in Tweewaters, maar ook in andere woongebouwen in de Vaartkom. En ook elders in de stad.
 

The View: wonen aan het water

wonen aan water

The View komt op de plek van de voormalige brandweerkazerne in de stadswijk Tweewaters. Het gebouw omvat twee woontorens met daartussen een groene private binnentuin.

 

Lichtrijke appartementen

• Zuid of west georiënteerd.

• Veel zonlicht door de grote ramen.

• Praktische indeling.

• Elk appartement heeft een mooi terras.

 

Private, groene binnentuinen​​​​​

• Zuidgericht en vier seizoenen groen.

• Sluit aan bij de groene oevers van de Dijle.

• Fijne plek om je buren te ontmoeten.

 

Duurzame pakjesservice

• Elke inkom is voorzien van een Bringme Box en een slimme Bringme Bell.

• Via de Bringme Box laat je je pakjes veilig leveren, ook als je niet thuis bent.

• En via de Bringme Bell worden bezoekers die zich aanmelden rechtstreeks verbonden met je smartphone.

 

Stadswijk Tweewaters: water als blauwe draad

Stadswijk Tweewaters is een unieke plek in de vaartkom. De naam zegt het zelf: de nieuwe wijk ligt tussen de Vaart, de Dijle en de Vunt. Ze grenst ook aan de binnenstad en zorgt dus voor een echte verbinding tussen de Vaartkom en het historische centrum.

Veel open ruimte

De wijk is geen klassieke woonwijk en werd ontworpen door twee Belgische architecten: Xaveer De Geyter en Stéphane Beel, in samenwerking met Ertzberg. Zij zetten bewust in op grote en hedendaagse gebouwen. Daarnaast blijft er veel open ruimte over, ongeveer 70 %. Een groen park, pleinen voor terrasjes en activiteiten, kleinere doorsteken voor wandelaars en fietsers ... En de publieke parking Tweewaters zodat de wijk autoluw blijft.
Vroeger zat de Dijle verstopt achter de fabrieksgebouwen. Vandaag ontdek je de rivier langs nieuwe brugjes en een nieuw wandel- en fietspad. 

Iconische gebouwen

Centraal in de wijk blijven enkele iconische gebouwen behouden. De beschermde Molens van Orshoven krijgen een onderkomen als MaakLeerPlek. Er komen open werkplaatsen waar verschillende sectoren samen kunnen werken rond creativiteit, innovatie en onderwijs. Rond dat erfgoed kwamen de laatste jaren nieuwe gebouwen zoals de Balk van Beel, de Twist en de Ark. En binnenkort ook The View. Naast woningen bevatten ze ook buurtgerichte functies: een huisartsenpraktijk, apotheek, restaurant, kinderdagverblijf, … Allemaal om de hoek.
 

Vaartkom: nog steeds in beweging

ff
zg

The View staat in de stadswijk Tweewaters, midden in de bruisende Vaartkom. De oude industriële site rondom de vaart en de Dijle is uitgegroeid tot een levendige en groene stadswijk, boordevol creativiteit, met een fijne mix van wonen, cultuur, werken, vrijetijdsbeleving …

Ideale ligging

The View ligt centraal in de Vaartkom, nabij het historische stadscentrum en op wandelafstand van het station. Wandel- en fietspaden over nieuwe pleinen, door groene parken en over brugjes over de Dijle zorgen voor een vlotte en fijne verbinding. Het is een omgeving die tot de verbeelding spreekt. Heel wat creatieve bedrijven en gezinsondersteunende diensten (huisarts, apotheek, kinderdagverblijf ...) en culturele organisaties vestigden zich jaren geleden al aan de Vaartkom. Zij zorgen voor een fijne dynamiek.

Aangename sfeer

De afgelopen jaren brachten nieuwe woonprojecten nieuw leven naar de Vaartkom. Ook winkels, cafés en restaurants volgden. Het plein aan OPEK nodigt je uit om te genieten aan het water, in het park van Keizersberg kan je wandelen, in het Sluispark kan je uitrusten en spelen.