Titel

Drie Ropes voor het Blauwputplein

Drie Ropes voor het Blauwputplein

Drie Ropes

Sinds 2017 reist Spincemaille de wereld rond met Rope. Rope is een touw van 60 meter lang en 30 cm diameter. Het is te groot gemaakt en heeft daardoor zijn functie verloren. Spincemaille reist rond met dit object, op zoek naar functie en betekenis voor Rope. Rope is een geanimeerd object en doet tijdens deze reizen elke dag verslag van wat het meemaakt via tekst en foto’s.

Rope vindt gebruikers in alle werelddelen. Het won recent nog de Henry Van de Velde Awards (community). Daarnaast reist het de wereld rond met de dansvoorstelling 'Invited' van Seppe Bayens, maakt sinds kort deel uit van de vaste werking van OK centre for contemporary art (Linz) en wordt gebruikt als permanente sociale sculptuur op verschillende pleinen. Dit jaar heeft Rope nog exposities in Marseille, Uruguay, Oekraïne en Hong Kong.

AGSL & Stad Leuven adopteerde deze zomer drie korte Ropes adopteren van 15 meter lengte. Vanuit hun vaste plaats op het Blauwput plein in Kessel-lo zoekt de stad op naar hoe deze Ropes medebewoners kunnen worden van de buurt en van de stad. Bijvoorbeeld als functionele objecten om op te zitten en te spelen maar ook als een instrumenten voor dromen en verbeelding.

De drie Ropes zelf ervaren?

​​Kijkje komen nemen?

  • Start van de drie Ropes op het Blauwputplein: 2 september 2019. Vanaf dan zijn de Ropes voor iedereen toegankelijk om te ervaren, op te zitten, te beklimmen, ...

  • In de wintermaanden overwinteren de Ropes in Hal 5, waarna ze ook even naar de bibliotheek van Kessel-Lo verhuizen.

Impressie

rope aan eht water
Rope in gras
werking
straatbeeld
rope in de lucht
Rope brengt samen
Rope in een cirkel
Rope

Projectgegevens

  • Rol van het AGSL: initiatiefnemener & projectbeheerder
  • Partners: Stadsdiensten Cultuur en Gebiedsgerichte werking
  • Ontwerper: Ief Spincemaille (www.iefspincemaille.com)
  • Volg Rope: het grote broertje van onze drie kleinere Ropes reist rond en deelt zijn ervaringen via dagelijkse updates en foto's. Je kan deze volgen via https://ropeblog.net/.