Klimaatacties team vastgoed

Eén van onze collega's vertelt!

Hallo, ik ben Marieke!

Samen met mijn 6 collega’s van team vastgoed sta ik in voor de vastgoedtransacties en -beheer van het patrimonium van Groep Leuven. Dit omvat het patrimonium van het AGSL, Stad Leuven en het OCMW. Ik vertegenwoordig het vastgoed-team binnen de werkgroep klimaatactieplan van AGSL.

Ons team zit periodiek samen om zo duurzame acties te bedenken en toe te passen. Enkele groene voorbeelden van 2020 zijn:

  • De aankoop van een verscholen stuk natuur naast de vaart in Wilsele: de Vijvers van Bellefroid. Sinds juni kan de Leuvenaar genieten van een nieuw stuk groen. Er wordt nog volop aan de toekomstplannen van de Vijvers van Bellefroid gewerkt, maar wandelen kan je er al. Centraal staan zowel een aangename publieke ruimte voor wandelaars en een rustige habitat voor fauna en flora.
  • De implementatie van de nieuwe digitale ondertekentool KeySign. Met de komst van corona is thuiswerk al sinds maart de norm bij ons. Documenten op een veilige en efficiënte manier laten tekenen door collega’s werd hierdoor een uitdaging. Dankzij de samenwerking met Stad Leuven is de ondertekentool geïmplementeerd. Een digitale handtekening plaatsen is nu niet alleen kinderspel, het is ook nog eens goed voor het milieu. De documenten hoeven niet meer afgedrukt te worden waardoor we papierverspilling tegengaan. Het proces verloopt ook veel sneller. Een win-win als je het mij vraagt!
  • Het AGSL, Stad Leuven, Museum M en Zorg Leuven stellen elf daken ter beschikking voor de installatie van zonnepanelen. Burgers kunnen investeren in de vennootschap en worden zo mede-eigenaar van de zonnepanelen. Hierdoor zal het draagvlak voor hernieuwbare energie vergroot worden. Dit grootschalig project is in samenwerking met twee burgercoöperaties ECoOB en Ecopower. Mede dankzij ons team is de samenwerking tussen de twee burgercoöperaties en de andere partners vlot verlopen. We hebben onderhandeld over de voorwaarden en we hebben de overeenkomst vastgelegd waarin duidelijk wordt gemaakt wie eigenaar is van de zonnepanelen, wie het onderhoud van het dak en de zonnepanelen doet etc.

Benieuwd naar de acties van de andere teams? Lees dan zeker ons klimaatactieplan!

 

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.