Klein Rijsel

Bewoond sinds 2019.
 

    PROJECT

    • Rustig wonen op een boogscheut van het station en vlakbij het provinciehuis. 
    • Het AGSL en de sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal realiseerden er samen een kwaliteitsvolle woonomgeving met 22 starterswoningen (AGSL), 45 sociale huurwoningen (Dijledal), 76 ondergrondse parkeerplaatsen en een openbaar domein dat voor fietsers en voetgangers toegankelijk zijn. Door elke starterwoning te voorzien van zonnepanelen draagt dit project bij aan een klimaatneutraal Leuven.
    • Tijdens de uitvoering van de werken werd de zone langs het provinciehuis gebruikt als werfweg. Nu is het AGSL deze zone in hoofdzaak aan het ontwikkelen als het CLT-project.

     

       

      PROJECTGEGEVENS

      • Feestelijk geopend in juni 2019
      • rol van het AGSL: project- en gebiedsontwikkeling
      • partners: svba so Dijledal en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW)
      • ontwerp en studies: Abscis Architecten en A2D architecture 2 design
      • uitvoerder: Cordeel zetel Hoeselt
      • investeringsbudget: ca. 20 miljoen euro voor de ontwikkeling van het hele gebied
      • subsidies: ca. 550.000 euro stedenfondsmiddelen en subsidie voor aanleg openbaar domein (VMSW) ca. 1 miljoen euro
      Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.