Circu l'air

Gunning

Een paar maanden geleden deed het AGSL een oproep naar architecten om samen de circulaire reis aan te gaan in de Fonteinstraat. Jullie circulaire ambitie en engagement voor duurzaam bouwen was duidelijk voelbaar bij de inzendingen. Bedankt allemaal!  

Na een grondige selectieprocedure selecteerde het AGSL KPW architecten. Proficiat! We kijken enorm uit naar de samenwerking met KPW architecten en houden jullie hier op de hoogte over de vorderingen van dit circulaire pilootproject.  

Dit project maakt deel uit van de GDCB en het Interreg FCRBE initiatief.

Het project

  • Aan de Fonteinstraat in Leuven staat een appartementencomplex uit 1970 waar zich 3 studio’s in bevinden die vandaag de dag niet meer aan de huidige normen voldoen. De studio’s zijn nodig toe aan een grondige renovatie.
  • Deze renovatie proberen we op een circulaire manier te realiseren. Het AGSL dient in haar beleidskeuzes telkens te zoeken naar de mogelijkheden om zo veel mogelijk bij te dragen aan die bijzondere ambitie. Een van de daaruit voortvloeiende acties was het ondertekenen van het pamflet van de Green Deal Circulair Bouwen (GDCB) in 2019.
  • De hier boven reeds aangestipte studio’s zijn kort daarna aangewezen als onderwerp voor dit pilootproject en kregen de projecttitel CIRCU L’AIR. Circulair renoveren op hoge hoogte!
  • Het AGSL heeft als doel gesteld in 2021 de studio’s bewoonbaar te maken, waarna de leerlessen uit het project gebruikt zullen worden voor mogelijke opschaling en toekomstige circulaire projecten.
  • Naast de GDCB is dit project ook aangewezen als pilootproject voor het internationale Interreg project Fascilitating Reclaimed Building Materials (FCRBE).

Circulaire inspiratie

Doe je graag inspiratie op? Klik dan hier voor de vrijblijvend te raadplegen bronnen.

Partners en pilootprojecten

Dit project is namens het AGSL ingediend als pilootproject voor de volgende twee initiatieven.

AGSL in de pers

Heb je vragen over dit project?

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.