Titel

Leuven Mindgate vzw opgericht

29 partners, waaronder het AGSL, slaan de handen in elkaar voor oprichting Leuven MindGate vzw.

Leuven Mindgate vzw opgericht

Oprichting

De meest innovatieve universiteit van Europa, een chip-technologiecentrum dat aan de wereldtop staat, één van de beste ziekenhuizen van Europa en de grootste brouwer ter wereld. Leuven is een Europese topregio voor ondernemers, onderzoekers, creatievelingen en kenniswerkers. Dat is internationaal te weinig gekend. Het samenwerkingsplatform Leuven MindGate wil onze stad als dé kennisregio voor gezondheid, technologie en creativiteit op de wereldkaart zetten en een kruisbestuiving tussen de drie sectoren bevorderen.

Naast het samenwerkingsplatform is een andere concrete ambitie de oprichting van een internationaal centrum voor de ontvangst en het onthaal van internationale studenten en kenniswerkers. Verschillende internationaal georiënteerde bedrijven sloegen hiervoor de handen al in elkaar. 

Heel recent werd ook Vaartopia gelanceerd. Dit project heeft als doel extra betaalbare ruimte voor starters, culturele spelers en creatieve ondernemers te creëren in de Vaartkom zodat deze plaats kan uitgroeien tot een creatieve plek met internationale uitstraling.

AGSL mee in Raad van Bestuur

Om de samenwerking te versterken en een nieuwe doorstart te maken richtten vorige week 29 organisaties de vzw Leuven MindGate op. De diversiteit aan partners is groot. Naast stad Leuven zijn er technologiebedrijven, kennisinstellingen, kapitaalkrachtige partners, netwerkorganisaties, creatieve bedrijven en organisaties met een sociaal karakter. 

Het gaat om AGSL, architectenvennootschap ar-te, Bank Degroof Petercam, BNP Paribas Fortis, Capricorn Venture Partners, Commscope, De Chinezen, De Hoorn, Deloitte, Engage4, Faculty Club, imec, ING, KBC, KU Leuven, Leuven.Inc, LSEC-Leaders in Security, M - Museum Leuven, Materialise, Omnia Travel, Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven, RVO Society, ThromboGenics, UC Leuven Limburg, UZ Leuven, Vaart 73, Voka-Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Zion Security. In de toekomst kunnen nog meerdere partners zich aansluiten bij deze nieuwe vereniging.   

De nieuwe vzw integreert ook de activiteiten van Leuven.Inc, waarvan de doelstellingen perfect passen in Leuven MindGate. Leuven.Inc heeft meer dan zestien jaar ervaring met het organiseren van open sessies zoals visionaire seminaries, themasessies, workshops … en dit vooral toegespitst op technologiegerichte (groei)bedrijven. Bovendien heeft Leuven.Inc ook een ruime ervaring met begeleidingsprogramma's voor de doelgroep (jonge) ondernemers met een technologische achtergrond.

Johan Merlevede zal als directeur Leuven MindGate in goede banen leiden. De Raad van Bestuur besliste om, naast het lidmaatschap in deze vzw, ook de algemeen directeur van het AGSL (Marc Bauwens) aan te stellen als lid van de Raad van Bestuur van Leuven MindGate vzw.